ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2016 ΚΟΙΝΟ ΑΦΙΕΡΟΜΑΤΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΡΩΣΙΑΣ

Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ με τη συμμετοχή της ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ πραγματοποιήθηκε την πολιτιστική εκδήλωση για το κλείσιμο του 2016 κοινού έτος Ελλάδας- Ρωσίας.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για την βοήθειά τους.

Ευχαριστούμε για την επιστολή - χαιρετισμό προς το Σύλλογο Ποντίων Ν.Κορινθίας και το Δήμο Κορινθίων τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, κ.Μάσλοβ, για την επιστολή - χαιρετισμό τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, Συντονιστή του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού κ.Ιβάν Σαββίδη, για τον βίντεο-χαιρετισμό από τη Συμφερούπολη τον Ιβάν Σόνους, βουλευτή της Δημοκρατίας της Κριμαίας του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» και Προέδρο της Εθνοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων της Κριμαίας «Ταυρίδα», και για την επιστολή-χαιρετισμό την Όλγα Κοβιτίδη, μέλος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και επικεφαλής της Επιτροπής Συνεργασίας του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας με το Κοινοβούλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ευχαριστούμε για τους  χαιρετισμούς τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και άλλους επίσημους καλεσμένους, μεταξύ των οποίων  ο δήμαρχος Κορινθίων κ.Αλέξανδρος Πνευματικός, ο κ.Κυριάκος Ιορδανίδης ως εκπρόσωπος του κ.Ιβάν Σαββίδη, ο δήμαρχος Φυλής κ.Χρήστος Παππούς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ.Βασίλης Νανόπουλος, ο 
Παππάς Παναγιώτης του Ναού Αποστόλου Παύλου της Κορίνθου και ο περιφερειακός σύμβουλος κ.Απόστολος Παπαφωτίου.

Ιδιαίτερο ευχαριστώ στους ομιλητές της εκδήλωσης: στον Γαβριήλ Αβραμίδη, περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας, πρόεδρο του κινήματος «Ελληνορωσική Συμμαχία», με θέμα το αφιερωματικό έτος Ελλάδας Ρωσίας, στον Δημήτριο Γ. Μεταλληνό, καθηγητή ιστορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με θέμα «Το ιδεολογικό υπόβαθρο του Ιωάννη Καποδίστρια», και στον Κωνσταντίνο Πορτοκάλη, οικονομολόγο, δημοσιογράφο, πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνορωσικής Επιχειρηματικής Συνεργασίας Β. Ελλάδος. με θέμα του ήταν «Οι δυνατότητες εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στη ρωσική αγορά».

Έχουμε βραβεύσει με τιμητικές πλακέτες τον δήμαρχο Κορινθίων, και δια των εκπροσώπων του τον Ιβάν Σαββίδη και το Φιλανθρωπικό Ίδρυμά του, όπως επίσης τον πληρεξούσιο του προέδρου της Ρωσίας στην περιοχή της Σιβηρίας Σεργέι Μενιάιλο και τον Ιβάν Σόνους. Τιμητικό δίπλωμα δόθηκε στη φίλη του Συλλόγου Βαλεντίνα Ερμόλοβα.

Ευχαριστούμε για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα τον Συλλόγου Χορού & Άθλησης της Κορίνθου "DanceSport Energy", του Αντώνη Ιερόπουλο, που είναι και διεθνής κριτής χορού και το χορευτικό τμήμα της Ευξείνου Λέσχης Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης» με το πρόεδρο κ.Τοπαλίδη Γιάννη.

Eπίσης ευχαριστούμε θερμά το ειδησεογραφικό portal www.pontos-news.gr , τον κ. Βασίλη Τσενκελίδη και τον κ.Παύλο Ονόϊκο www.rua.gr 

http://www.pontos-news.gr/ru/article/158371/pontiyskie-greki-korinfa-provodili-2016-y-perekrestyy-god-grecii-i-rossii-foto-video

http://www.pontos-news.gr/article/158361/oi-pontioi-tis-korinthias-eipan-antio-sto-etos-elladas-rosias-foto-vinteo