Στις 19/05/2024 τελέστηκε η επίσημη δοξολογία για την Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Παύλου της Κορίνθου. Μετά την δοξολογία την ομιλία εκφώνησε μέλος του Συλλόγου Μουστοπούλου Ελένη. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μαυσωλείο των Ηρώων. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σύλλογος Ποντίων Ν.Κορινθίας προσφέρε στους παρευρισκόμενους κόλλυβα, ποντιακά εδέσματα, αναψυκτικά, κρασί.

1952414.jpg1952024_19.jpg195202423.jpg

 Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Κορινθίας τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 2024, συμμετέχοντας στην Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, στην κατάθεση στεφάνων και στην παρέλαση. Τιμή και δόξα στους Ήρωες! Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Ο Σύλλογός μας - Σύλλογος Ποντίων Ν. Κορινθίας (έτος ίδρυσης 1984), στις 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιήσε σε εξαιρετικό κλίμα και με πολύ κέφι την Κοπή της Βασιλόπιτας 2024.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους για την συμμετοχή και την παρουσία, και ευχόμαστε μια δημιουργική χρονιά γεμάτη πρόοδο και ευτυχία! Σκοπός του Συλλόγου είναι η διάσωση, η μελέτη και η διατήρηση του λαογραφικού πλούτου των Ελλήνων του Ευξείνου Πόντου, καθώς και η μετάδοσή του στις νέες γενιές!

Έγιναν δύο βραβεύσεις των τιμητικών πλακετών:

Η 1η  τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στον Υποστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας κ.Χαράλαμπο Τετράδη για την πολύτιμη κοινωνική προσφορά του στην Κορινθία και στον Σύλλογό μας. Την απονομή έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ.Αναστάσιος Γκιολής. 

Έγινε απονομή του τίτλου του Επίτιμου Προέδρου του Συλλόγου Ποντίων Ν. Κορινθίας στον κ. Ξανθόπουλο Κωνσταντίνο του Ιωάννη, τον οποίο βραβεύσαμε την τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στον Ποντιακό Ελληνισμό και στον Ελληνισμό γενικότερα. Την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Νίκος Σταυρέλης.

Είμαστε περήφανοι και ευγνώμονες που έχουμε τόσο άξιους ανθρώπους κοντά μας!

Κοντά μας ήταν και ο κύριος Βασίλης Κωνσταντινίδης, μέλος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών! Άνθρωπος που έχει αφιερώσει την ζωή του στην πραγματοποίηση  ερευνών που αφορούν τον ποντιακό ελληνισμό! Τον ευχαριστούμε για όσα προσφέρει!  Πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο θα μεταβείτε στο μπλογκ του όπου θα βρείτε τις έρευνές του:

https://vkonsta.blogspot.com/?m=1

Επίσης ευχαριστούμε για την προσφορά το αγαπημένο μέλος του συλλόγου μας, καταξιωμένο και γνωστό ζωγράφο κύριο Βασίλη Κοζανίδη που πρόσφερε δικό του πίνακα ζωγραφικής, καθώς και το κατάστημα Mobile sat-shop του κύριου Βασίλη Παπαφίλη για το δώρο του! Συγχαρητήρια  στους νικητές!

Η κοπή της Βασιλόπιτας 2024 πγαρματοποιήθηκε σε ζεστή ατμόσφαιρα γεμάτη κέφι, ποντιακή μουσική και χορό με καταπληκτικό συγκρότημα από την Αθήνα (Καζαντζίδης Γιάννης – ποντιακή λύρα,  Κοζυράκης Φώτης – τραγούδι, Μιμίδης Αλέξανδρος – αγγείο και φλογέρα, Πουρπουτίδης Φίλιππος – νταούλι), ευχαριστούμε τα παιδιά που μας ανέβασαν ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα με το χορό «Σέρρα»!

Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στη Λέσχη Αξιωματικών Κορίνθου για την παραχώρηση της αίθουσας και το προσωπικό της που μας βοήθησε στην οργάνωση!

2403_xoros_13.png243_plan_4.png2403__xoros_17.jpg

 Καλή Χρονιά σε όλους!

 ΔΣ του Συλλόγου Ποντίων Ν. Κορινθίας

 

Страница 1 из 22